Αρχική

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,
Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση σας προσκαλώ εκ μέρους της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής, στο 4ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ που διοργανώνεται από τον Ιατρικό Σύλλογο και το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας στις 21-23 Σεπτεμβρίου 2007.
Η διαπίστωση της ανάγκης για εκπαίδευση όλων των γιατρών ανεξαρτήτως ειδικότητας, θέσης, βαθμού στην αντιμετώπιση ασθενών με οξείες και ενδεχομένως απειλητικές για τη ζωή τους καταστάσεις, υπήρξε το κίνητρο της πρώτης διοργάνωσης. Έξι χρόνια μετά, ο στόχος του Σεμιναρίου παραμένει ο ίδιος: να ευεσθητοποιήσει όλους τους επαγγελματίες της υγείας (ιατρούς, νοσηλευτές, διασώστες), σ' ένα τόσο δυναμικό και γρήγορα εξελισσόμενο γνωστικό αντικείμενο, όπως η Επείγουσα Ιατρική (Ε.Ι.)
Ως εκ τούτου, και φέτος το επιστημονικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα των βασικών πυλώνων του γνωστικού αντικειμένου της Ε.Ι. (με έμφαση στο σχεδιασμό, την οργάνωση και την λειτουργία των Τ.Ε.Π.), αλλά και τα ενδιαφέροντα όλων των συνέδρων: Βασική και εξειδικευμένη υποστήριξη της ζωής σε παιδιά και ενήλικες. Τραύμα, Αντιμετώπιση οξέων και επειγόντων καταστάσεων μετά από χρήση ψυχοτρόπων ουσιών, Μηνιγγίτιδα, Ο σύγχρονος ρόλος του διασώστη στην επείγουσα ιατρική και φροντίδα, κ.α. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα πραγματοποιηθούν επίσης κλινικά φροντιστήρια με προπλάσματα και προσομοιωτές.
Για τους πιστούς φίλους του Σεμιναρίου, η πόλη της Πρέβεζας και ο ομώνυμος νομός δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Γι' αυτούς που θα την επισκεφθούν πρώτη φορά η θάλασσα, το φως, το πράσινο, η ιστορία και τα μνημεία, τα γραφικά σοκάκια με τις ταβέρνες και τους θαλασσινούς μεζέδες και βεβαίως η φιλοξενία των κατοίκων της, θα είναι μια πραγματική αποκάλυψη.
Είμαι βέβαιος ότι και αυτή τη φορά η ανταπόκρισή σας θα είναι εγγύηση για την επιτυχία του σεμιναρίου.

Με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς

Νίκος Αναγνωστάκης

Πρόεδρος Σεμιναρίου